Ավշարի գինու գործարանի «Հնադարյան Էրիվան» կոնյակը պատրաստվում է Ավշարի խաղողի այգիների լավագույն տեսակի խաղողներից՝ կաղնու բնափայտից պատրաստված տակառներում, որոնք կոնյակի 100 ամյա «ծնողներն են»։
Կոնյակը հիանալի կերպով համադրվում է սուրճի, աղանդերի, շոկոլադի, ինչպես նաև դեղձի հետ:
Կոնյակի որակը մեծապես կախված է հումքի բաղադրությունից, այսինքն. խաղող և կաղնու փայտ՝ տեխնոլոգիական գործընթացների հոսքից՝ խաղողի վերամշակման պահից, քաղցուի մշակումից մինչև պատրաստի արտադրանքի թողարկումը։